English
Deutsch
PODJETJE ZA INOVATIVNE TEHNOLOŠKE REŠITVE

Naši poslovni partnerji

ACRONI, podjetje za proizvodnjo jekla in jeklenih izdelkov d.o.o.
Smolej in partner, podjetje za Procesno Avtomatizacijo, d.n.o., Jesenice
Center odličnosti Vesolje-SI, znanost in tehnologije
Weberg AS, design and manufacture of stainless steel products
CORESO-SARL, Consulting recycling solutions
Zid AS
 
 

STREAM 54

Duol d.o.o. je skupaj s podjetjema Albatross Fly d.o.o. in Pro Tehno d.o.o. pridobil sofinanciranje projekta z nazivom: Mobilni sistem zemeljskih postaj za komunikacije z mikro in nano sateliti (STREAM 54). Projekt je sofinanciran v višini 418.057,20 EUR.

Namen operacije je razvoj novih proizvodov in procesov na prednostnem področju Slovenske strategije pametne specializacije S4 - prednostno področje Pametne mesta in skupnosti.

Cilj slovenskega konzorcija je postati vodilni dobavitelj zemeljskih postaj novim globalnim mrežam in operaterjem malih satelitov, ki so z revolucionarnim napredkom visokih tehnologij postali najhitreje rastoči sektor v vesoljski industriji.

Rezultat operacije bo razvita mobilna zemeljska postaja za komunikacije z jatami mikro in nano satelitov v nizkih orbitah.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«. Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«
Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji na spletni strani www.eu-skladi.si.

© 2018 Pro Tehno d.o.o.