Slovenščina
English
UNTERNEHMEN FÜR INNOVATIVE TECHNOLOGISCHE LÖSUNGEN

Unsere Geschäftspartner

ACRONI, podjetje za proizvodnjo jekla in jeklenih izdelkov d.o.o.
Smolej in partner, podjetje za Procesno Avtomatizacijo, d.n.o., Jesenice
Center odličnosti Vesolje-SI, znanost in tehnologije
Weberg AS, design and manufacture of stainless steel products
CORESO-SARL, Consulting recycling solutions
Zid AS
 
 

STREAM 54

Duol d.o.o. je skupaj s podjetjema Albatross Fly d.o.o. in Pro Tehno d.o.o. pridobil sofinanciranje projekta z nazivom: Mobilni sistem zemeljskih postaj za komunikacije z mikro in nano sateliti (STREAM 54). Projekt je sofinanciran v višini 418.057,20 EUR.

Namen operacije je razvoj novih proizvodov in procesov na prednostnem področju Slovenske strategije pametne specializacije S4 - prednostno področje Pametne mesta in skupnosti.

Cilj slovenskega konzorcija je postati vodilni dobavitelj zemeljskih postaj novim globalnim mrežam in operaterjem malih satelitov, ki so z revolucionarnim napredkom visokih tehnologij postali najhitreje rastoči sektor v vesoljski industriji.

Rezultat operacije bo razvita mobilna zemeljska postaja za komunikacije z jatami mikro in nano satelitov v nizkih orbitah.

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«. Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru »Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020«
Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji na spletni strani www.eu-skladi.si.

© 2018 Pro Tehno d.o.o.